Personliggør din bolig med spændende loppefund

Det er let at forfalde til den materialistiske forbrugermentalitet, når det kommer til boligindretning, og det på trods af, at mange er trætte af de identiske IKEA-hjem. Du kan let personliggøre dit hjem med spændende loppefund og decideret genbrugsguld, hvis du gider investere en søndag formiddag på det. Der er faktisk mange penge at hente og ikke mindst en hel del pluspoint på personlighedskontoen, når du investerer i genbrug med et par år på bagen.

Gå på udkig på loppemarkeder

Tanken om at skulle bruge en hel dag på et mudret loppemarked, hvor der kigges på skallede vaser og brugte billedrammer trækker næppe nogen frivilligt i tøjet, men du kan faktisk finde rigtig mange gode fund på et loppemarked. Ofte kommer der ikke kun private sælgere, som dog også kan have fine sager, men også etablerede genbrugssamlere og antikvitetshandlere, der ofte har lidt mere eksklusive genstande med til salg.

Et godt råd, inden du går på genbrugsjagt, er at have en grundforståelse for, hvilke basiselementer og genbrugsgenstande du tror vil passe godt ind i dit hjem. Dette kan du gøre med udgangspunkt i basis-inventar, eksempelvis en sofa eller et spisebord som du allerede har i dit hjem, og bygge din resterende dekoration op omkring disse. Det er nemmere og mere overskueligt at investere i pyntegenstande eller tilbehør end store basis-genstande til at begynde med. Disse kræver ofte også mindre istandsættelse end hvis du skulle til at ompolstre en trepersoners sofa. I stedet er det i begyndelsen en god idé at være på udkig efter genstande som lamper, gamle trækasser, stiger eller hylder, du selv kan pifte op.

Giv gammelt nyt liv

Lad dig ikke afskrække, hvis du finder noget, der måske ved første øjekast ikke er parat til at blive en aktiv del af din boligindretning. Sommetider kræver lampefødder en ordentlig pudsning, sofabordet et lag lak og noget nyt maling og den fede lænestol, du er gået forbi otte gange og været i tvivl om, kræver måske en ombetrækning. Kig derfor efter potentialet og ikke det færdige produkt. Hvis lænestolens løvefødder er hvad du altid har drømt om, han du sagtens arbejde dig til det færdige look, der passer din personlige smag. Det er det fede ved at erhverve sig genbrugsguld, som har nogle år på bagen – Du behøver ikke fortsætte den historie, dit fund har levet indtil nu, men du kan om-dekorere og gøre den en del af din egen.

Dette bidrager også til, at du får et unikt inventar i dit hjem og dermed et helt personligt udtryk, som ikke findes andre steder. Vær derfor ikke bange for at tage de kritiske genbrugsbriller på og dykke ned i de mange kasser og udstillinger af genbrug, som du kan finde på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. Der er mange penge at spare.

Skriv et svar