Skab den rette stemning med belysning i hjemmet

Det er altid spændende at indrette et nyt hjem, når man flytter er det oftest forbundet med helt nye rammer, og rummene vil være forskellige fra det du har været vant til fra din gamle bolig. Dine møbler passer ofte ikke helt og en flytning, kan være en god mulighed for at starte helt forfra.

Det er altid en god idé at forberede sig lidt, ved at tage nogle mål og se hvordan man synes de store møbler skal stå. Hvis du har en sofagruppe, skal den helst stå i et hjørne, hvor det virker mest naturligt i rummet.

Når sofagruppen er placeret kommer turen til bogreoler og TV, samt TV-møbel. Som regel ønsker vi TV’et placeret strategisk i forhold til sofagruppen, så alle i familien sidder behageligt, i både vinkel og afstand til TV’et.

Inspiration til reolen

Der er mange forskellige holdninger til bøger i stuen. Nogle mener at de fylder og skaber et visuelt rod, samtidig med at andre finder det hyggeligt og elsker den inspiration, der er at hente i en reol fuld af bøger. Det kan være afslappende at stå og se på udvalget, og siger samtidig noget om personen, der bor i hjemmet. Hvis du mangler inspiration til reolen, så kan du skabe din egen Pixum fotobog, de skaber et hyggeligt familieminde, og det bedste er at du kan få din første fotobog gratis med denne Pixum rabatkode.

Inddel rummet i zoner

I boligens forskellige rum har vi behov for forskelligt lys. Der er meget stor forskel på belysning, der skal bruges til at se ting tydeligt og på belysning, der skal skabe en stemning. En god idé er at tegne det rum du er i gang med at indrette og inddele det i zoner.

For hver zone skal du definere hvordan området skal anvendes og hvilken type lys du ønsker. I dagligstuen, har vi ofte en læsekrog, her skal der være en lampe, der ofte vil være væghængt, så den kan indstilles med en ønsket vinkel, så vi kan læse bøger. Omkring en bogreol, er det en god idé at oplyse hjørnet, eller væggen ved siden af bogreolen, så der ikke kommer et mørkt hjørne.

Mange vælger, ved en stor bogreol at have downlights, der oplyser bøgerne. Det giver fokus på bogreolen og gør samtidig at det ikke bliver et mørkt område i stuen. Det er ofte en god idé at oplyse vinduer med bordlamper med en pære med lavere effekt, hvilket giver en hyggelig belysning i de ellers mørke vinduer.

Hvis du stadig ikke helt ved hvilken belysning du vil vælge, så kan du læse denne gode artikel fra Jyllands Posten.

Arbejdsrum kræver specielt lys

Når vi er i køkkenet, er der tale om et arbejdsrum. Her skal lyset gerne være koncentreret omkring de områder, hvor du laver mad. Det kan f.eks. være en god idé at have spotlys på undersiden af overskabe, så der er lys på køkkenbordet, hvor man hakker, skærer og snitter.

Derudover er det også rart at have f.eks. pendler, der hænger højere over køkkenbordet og giver en oplysning af hele rummet. Ved istandsættelse af en ny bolig vil mange vælge at få sat spots op i loftet, da det giver en behagelig oplysning af hele rummet.

Når man flytter i nyt, kan det godt svare sig at undersøge og være opmærksom på de mange muligheder, der er i at benytte belysningen aktivt i sin indretning.

Skriv et svar