Tænk kreativt når du skal indrette din nye studiebolig

Det vil være en løgn at påstå, at studieboliger er store – det kan de fleste studerende nikke genkendende til. Den trange plads kan give nogle udfordringer, når det handler om indretning af en bolig på få kvadratmeter, men kreativ tænkning vil uden tvivl lette opgaven. Dog er der så at sige en hovedregel, der rammer præcist langt han ad vejen. Jo flere ting, der skal ind i boligen, jo sværere bliver den at indrette. Hvis der venter en flytning lige om hjørnet, er det derfor en rigtig god idé at rydde ud i de ting, der står og samler støv. Hermed ikke sagt at alle dine knapt så funktionelle genstande skal på genbrugspladsen, for eksempelvis gamle mindegenstande er hverken lette eller sjove at rydde ud i. Det drejer sig derimod om sådan noget som en kæmpe skosamling eller skønhedsprodukter, der får længst har overskredet holdbarhedsdatoen. Ved at gøre dette er du allerede godt på vej.

Kreative opbevaringsløsninger

Når du skal indrette en lille bolig, kan det være en fordel at tænke i kreative opbevaringsmetoder for at udnytte pladsen mest muligt. Har du i tankerne at indrette et sofahjørne, kan du købe en bænk i stedet for at købe en almindelig sofa. Du kan købe bænke med indbyggede opbevaringsrum under sædet, og heri kan du gemme alle de ting, du ikke bruger særlig ofte. Hvis du ikke bryder dig om tanken om en hård bænk, kan du lægge hynder på og pynte den med bløde puder, således at den bliver mere behagelig at sidde i. At udnytte pladsen bedst muligt gør sig også gældende for din seng. Skift sengebenene ud med et sengestel hvori du har mulighed for at gemme ting, uden at det kan ses. Du kan få rigtig mange af den slags sengestel hos IKEA, og det er langt fra alle, der blot ligner en kedelig kasse. Disse opbevaringsløsninger er rigtig smarte at bruge til de ting, du ikke skal bruge hver dag. Du kan for eksempel gemme ekstra sengetøj og jakker deri.

Læs også 9 tips – Sådan finder du en studiebolig uden at blive snydt

Glem overflødige møbler

Hvis du både har behov for et spisebord og et skrivebord, kan du gå lidt på kompromis og købe et bord, der egner sig til begge dele. Det kan betale sig at gøre nogle overvejelser, når det rigtige bord skal findes, for hvis du normalt har blyanter, bøger og andre ting liggende på dit skrivebord, skal det være let og hurtigt at gemme disse, når det er spisetid. Til dette er det flere løsninger. Du kan vælge at købe et ganske almindeligt bord og skifte bordbenene i den ene side ud med et lille skuffesystem. Der er ganske vist ikke plads til mange ting med denne løsning, men den er ofte ganske billig. En anden løsning kan være at købe et kombinationsmøbel bestående af en reol og et skrivebord. Ved at gøre dette får du plads til alle dine bøger og andre ting, du bruger til hverdag, og du får bedre muligheder for at indrette det hele efter din stil. Som nævnt handler det om at tænke en anelse kreativt.

Skriv et svar